Coaching bij dagelijkse mondverzorging

Met een goede dagelijkse mondverzorging blijft je adem lekker fris. Daarnaast kan je met een goede mondverzorging ook heel wat mondproblemen en tandproblemen voorkomen. Zo hou je mondverzorging zowel je tandvlees gezond als je tanden sterk. Vergeet tijdens het dragen van je beugel niet om hier extra aandacht aan te besteden. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken aan de hand van coaching bij dagelijkse tandverzorging, reken dan op het professionele advies van orthodontist Fleur Admiraal. Wij geven je graag tips voor een goede tandverzorging en mondverzorging

fleuradmiraal-1795.jpg

Nee tegen schadelijke tandplak 

Een goede mondverzorging is belangrijk. Tandplak ontstaat door voedselresten en is een samenstelling van etensresten met speeksel en bacteriën. Deze samenstelling zorgt voor een wit kleverig laagje dat op de tanden gaat zitten. Dat laagje met allerlei bacteriën kan vervolgens voor heel wat negatieve gevolgen zorgen. Zo kan tandplak zorgen voor een slecht ruikende adem, tandvleesontstekingen en gaatjes in je tanden.

 

Dagelijkse mondverzorging tegen tandplak 

Tandplak dient daarom goed verwijderd te worden aan de hand van een goede dagelijkse mondverzorging om zo tandvleesproblemen en tandproblemen te vermijden. Daarom is het van belang om je tanden dagelijks te poetsen om de tandplak zo van je tanden te halen. Door voedselresten steeds grondig te verwijderen kan je voorkomen dat tandplak gaat ontstaan. Maak hiervoor gebruik van een elektrische tandenborstel en ontdek de voordelen van elektrisch poetsen. Soms kan je de tandplak eenvoudig op de tanden zien liggen. Maar wanneer dat niet zo gemakkelijk gaat, kan je ook tandplakverklikker kopen. Wanneer je deze vloeistof of pasta in je mond aanbrengt, gaat het overal verkleuren waar de tandplak op je tanden zit. Zo zorg je voor een goede mondverzorging. 

fleuradmiraal-9502-cut-1252-919-180-7.jpg

Belang van mondverzorging bij een beugel

Het is een feit dat een dagelijkse mondverzorging voor iedereen van belang is voor het onderhoud van je tanden. Wanneer je een beugel draagt, is een goede dagelijkse mondverzorging en tandverzorging zowaar nog belangrijker. Door het dragen van een beugel blijven etensresten en tandplak makkelijker zitten. Het is uiteraard van belang deze grondig te verwijderen. Wanneer je een beugel draagt en niet goed poetst, kan je tandvlees ontsteken en kan je witte vlekken op de tanden krijgen. Zorg er daarom voor dat wanneer je een beugel draagt, je steeds je tanden, tandvlees en beugel steeds goed poetst en onderhoudt.

Coaching voor dagelijkse mondverzorging bij beugels

Bij het dragen van een beugel is het van belang om zowel de tanden goed te poetsen met een beugel, alsook de beugel zelf grondig te poetsen. Een interdentaal borstel is ook ideaal voor het poetsen tussen de slotjes en draadjes van je beugel. Soms kan coaching bij dagelijkse mondverzorging nodig zijn en al zeker bij het dragen van een beugel is dit van belang. Voor een goede aanpak en de nodige discipline kan coaching bij dagelijkse mondverzorging helpen. Investeer hierbij ook in de nodige mondverzorgingsproducten voor een goede dagelijkse mondverzorging

Heb je twijfels over hoe je nu het beste kan poetsen, vraag dan gerust raad tijdens een controlebezoek in onze praktijk. Orthodontie Fleur Admiraal staat haar patiënten met plezier professioneel bij voor een goede tandverzorging. Naast handige tips voor een goede mond- en tandverzorging, geven wij je ook informatie en advies bij duimzuigen afleren of nagelbijten afleren. Met wat goede raad zit je alvast op de goede weg.

fleuradmiraal-9482.jpg