Waarom is een goede mondverzorging belangrijk?

Bacteriën in de mond zijn veelal de oorzaak van een slechte adem. Door tanden goed te poetsen kan je  voorkomen dat bacteriën zich in de mond en aan de tanden kunnen hechten. Een goede mondverzorging draagt bij aan een frisse adem en een net gebit. Zo zorg je er met een goede mondverzorging ook voor dat je gebit gezond blijft.

Een eerste en een van de meest voorkomende mondproblemen door een slechte mondverzorging, is het ontstaan van tandplak. De bacteriën in de tandplaque tasten het tandglazuur aan en zorgen voor gaatjes of tandbederf. Daarnaast kan tandplak ook zorgen voor ontstoken tandvlees. Het is dus van belang om tandplak te voorkomen en tijdig te verwijderen.  Met een goede mondverzorging wordt schadelijke tandplaque vermeden en kunnen tandvleesontstekingen voorkomen worden. Zo wordt met een goede mondverzorging dus ook de kans op gaatjes kleiner.

Maar een goede mondverzorging kan ook bijdragen aan een betere algemene gezondheid. Doordat met een goede mondverzorging verschillende mondproblemen kunnen vermeden worden, draagt deze ook bij tot een betere algehele gezondheid. Zo kunnen mondproblemen pijn veroorzaken en dus ook invloed hebben op ons eetpatroon. Een slechte mondverzorging kan de oorzaak zijn van verschillende soorten mondproblemen die op zich dan ook weer andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Een goede mondverzorging is dus niet alleen essentieel voor het behoud van een mooi en goed gebit, maar ook voor de gezondheid in het algemeen.

Ook overtuigd? Maak dan vanaf nu ook een topprioriteit van jouw mondverzorging.

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures