Wat heb je nodig voor een goede dagelijkse mondverzorging?

Een goede dagelijkse mondverzorging is belangrijk om zowel de mond, de tanden als het tandvlees in topconditie gehouden en worden ontstekingen en andere mondproblemen voorkomen. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Belangrijk is om een dagelijkse gewoonte te maken van een goede mondverzorging. Maak dus de nodige tijd van minstens 2 keer 2 minuten vrij voor je dagelijkse mondverzorging en ga hierbij ook grondig te werk. Dat is van belang voor een optimaal resultaat. Zorg je voor een goede dagelijkse mondverzorging, dan ben je zeker van een frisse adem en een gezond gebit zonder pijn. Ook een goede dagelijkse tandverzorging maakt deel uit van een goede mondverzorging. Zo dien je bij je dagelijkse mondverzorging ook aandacht te hebben voor zowel je tanden als de rest van je mond.

Verschillende producten voor een goede dagelijkse mondverzorging 

Voor een dagelijkse mondverzorging zijn verschillende producten noodzakelijk. Zo zijn een goede tandenborstel, tandpasta en flosdraad nodig voor je tandverzorging. Maar tijdens het poetsen is het belangrijk om ook de tong goed mee te poetsen. Daarnaast is ook mondwater een belangrijke aanvulling.

Wanneer we spreken over een goede tandenborstel, dan bedoelen we een tandenborstel die is afgestemd op jouw gebruik. Veelal wordt hierbij aangeraden te kiezen voor een tandenborstel met zachte haren, of nog beter is een elektrische tandenborstel voor een goede tandverzorging. Het is namelijk bewezen dat poetsen met een elektrische tandenborstel met draaiende koppen doorsnee meest effectief zijn bij het verwijderen van tandplak en aanslag.

Voor de tandpasta zorgt deze met fluoride meestal voor het beste resultaat. Al kan het ook goed zijn te kiezen voor een tandpasta die specifiek geschikt is voor jouw gebit. Denk hierbij aan tandpasta voor gevoelig tandvlees.

Wil je ook goed tussen je tanden poetsen, dan kan je gebruikmaken van interdentale borstels of ragers, aangevuld met floss of hiervoor bedoelde waterstralen of monddouches. Voor wie nog een stap verder wil gaan, kan ook nog kiezen voor een elektrische tandsteenverwijderaar. Hiermee worden zowel tandplak als tandsteen effectief verwijderd en heb je het gevoel van een grondige mondreiniging.

Ook de tong verdient een goede poetsbeurt. Dat kan je doen met je tandenborstel en met een tongschraper.

Voor een extra frisse adem kan je nadien mondwater gebruiken als onderdeel van de mondverzorging. Deze werken antibacterieel en gaan tandplak en tandbederf mee helpen voorkomen.

Wil je weten of je je tanden een goede poetsbeurt gaf, dan kan je kiezen voor kliktabletten. Deze verkleuren op de plaatsen waar je nog niet goed genoeg gepoetst hebt zodat je probleemzones beter kan aanpakken.

Voor een extra frisse toets kan je nadien ook nog een verfrissende ademspray gebruiken voor een instant fris gevoel.

 

Vraag je je af welke mondverzorgingsproducten jij best gebruikt bij het dragen van je beugel? Vraag dan gerust raad aan Orthodontist Fleur Admiraal. Wij helpen je steeds met plezier verder op weg naar een perfect onderhoud van je mond en gebit, zodat jij ook met beugel een stralende glimlach hebt.

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures