Waarom wordt steeds vaker gekozen voor een beugel voor volwassenen?

Gezien we onze tanden vandaag de dag veel langer kunnen behouden, en de vraag naar mooie rechte tanden in stijgende lijn blijft, worden beugels voor volwassenen ook steeds vaker toegepast. Op alle leeftijden kan dan ook gewerkt worden aan een goed en gezond gebit. 

Door te kiezen voor een orthodontische behandeling, kunnen niet alleen scheve tanden recht gezet worden, maar kunnen ook hiermee gepaard gaande lichamelijke klachten aangepakt worden. Aan de hand van de juiste medische correcties wordt een goede functionele beet gerealiseerd. 

Een verschoven beet of verschoven tanden kunnen een te sterke belasting geven op de tanden, het tandglazuur alsook de kaakgewrichten. Als tanden in de juiste verticale verhoudingen staan, op de correcte breedte en in een goede voor- en achterwaartse relatie staan met elkaar, ondervinden de tanden minder slijtage en blijven ze langer mooi en gaaf. Rechte tanden zijn ook beter te reinigen en zodoende blijven de tanden en het tandvlees ook langer gezond. Verkeerde tandposities kunnen ook terugtrekkend tandvlees geven (uitgroeiende tanden). Wanneer dit gebeurt, zal een parodontoloog  veelal adviseren de tanden recht te laten zetten door een orthodontist. Verbeteren van tandpositie heeft veelal ook een positief effect op de tandkleur. Zo kan orthodontie ook toegepast worden alvorens of in plaats van meteen te kiezen voor een bleaching.

Ter preventie van te grote slijtage van tanden, of in functie van eventuele kronen of facetten, wordt dus steeds vaker een orthodontische behandeling geadviseerd aan volwassenen. Het gevarieerde aanbod beugels voor volwassenen speelt hier ook mooi op in. Zo reikt de beugel voor volwassenen intussen ook diverse subtiele oplossingen aan. Met een beugel voor volwassenen wordt een mooi en gezond gebit verwezenlijkt op alle leeftijden.

Met al deze voordelen hoeft het dan ook niet te verwonderen dat een beugel voor volwassenen steeds vaker wordt toegepast. Als expert in het plaatsen van beugels voor volwassenen helpt Fleur Admiraal u graag met succes verder. Samen vinden we gegarandeerd de beste oplossing voor u.

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures