Wat zijn de kosten van een doorzichtige beugel, een linguale beugel en een gewone blokjesbeugel?

Wat een beugel kost is afhankelijk van verschillende factoren.

* Uiteraard is er in eerste instantie de prijs van de apparatuur. De prijs wordt dus in grote mate bepaald door het soort beugel dat gekozen wordt, wat dan weer afhankelijk is van de tandstand. Afhankelijk van welke beugel gekozen wordt, kan de kostprijs erg variëren. Zo is een uitneembare beugel goedkoopst met een prijskaartje tussen de 300 en 500 euro. Een uitneembare doorzichtige beugel bestaat uit 15 tot 30 doorzichtige hoesjes die na elkaar gedragen worden, waarbij de kostprijs oploopt tussen de 3000 en 4000 euro. Wanneer we dan kijken naar de vaste apparatuur, hoort bij de gewone metalen blokjesbeugel een prijskaartje van tussen de 1400 en 1900 euro. Wanneer gekozen wordt voor een blokjesbeugel met doorzichtige witte keramische blokjes, moet je rekenen op een extra tussen de 300 en 600 euro. Wanneer gekozen wordt voor de linguale beugel waarbij de blokjesbeugel aan de binnenzijde van de tanden wordt geplaatst, gaat de prijs verder de hoogte in tussen de 4000 en 7000 euro.

* Verder dienen uiteraard ook de regelmatige consultaties bij de orthodontist betaald te worden. De prijs hiervan is afhankelijk van het gevraagde ereloon. De totale kostprijs voor het dragen van een beugel wordt dus ook bepaald door de totale behandelduur. 

* En dan wordt de prijs verder ook bepaald door de eventuele terugbetalingen. Voor kinderen jonger dan 15 wordt een deel van de orthodontische behandeling terugbetaald. Deze vergoeding kan dan tussen de 300 en de 1500 euro bedragen. Volwassenen krijgen geen terugbetaling van de mutualiteiten meer maar kunnen wel kiezen voor een bijkomende verzekering om de grootste kosten te drukken. Kosten baten dient hierbij uiteraard bekeken te worden.

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures