Een beugel voor volwassenen is populair

Een beugel kan op elke leeftijd gedragen worden, zelfs als het gaat om een blokjesbeugel. Een beugel voor volwassenen wordt dan ook steeds vaker gekozen. Dat heeft er voor gezorgd dat men te allen tijde kan kiezen voor een mooi gebit. 

Een beugel voor volwassenen wordt steeds couranter toegepast   

Waar orthodontie voornamelijk toegepast werd bij kinderen, kent het gebruik ervan intussen ook een stijgende populariteit bij volwassenen. Er wordt steeds vaker gekozen voor een beugel voor volwassenen en hier zijn verschillende redenen voor.

Vaak zien volwassenen het mooie resultaat van een beugel bij hun kinderen of kleinkinderen. Dat zet hen aan het denken en weet hen te overtuigen, aangezien tanden op elke leeftijd recht kunnen gezet worden. Of soms hebben ze bijvoorbeeld vroeger een beugel gedragen, maar zijn de tanden na verloop van tijd terug verschoven.

Een volwassene kan er steeds voor kiezen om tanden recht te laten zetten. Dat zorgt ervoor dat het aantal beugeldragers boven de 18 jaar blijft stijgen. De meeste volwassenen zijn twintigers en dertigers, maar ook het aantal 40-plussers blijft sterk toenemen. Er zijn zelfs 60-plussers die er nog voor kiezen. Doordat ook beroemdheden steeds vaker gaan kiezen voor een beugel voor volwassenen, wordt het ook steeds beter sociaal aanvaard.

Een beugel voor volwassenen zorgt voor een goed voorkomen  

Het hebben van een mooi recht gebit is om verschillende redenen belangrijk en al zeker voor volwassenen. Rechte tanden zorgen namelijk voor een verzorgd voorkomen. Een mooi gebit verhoogt het zelfvertrouwen, wat zowel op sociaal vlak als op carrièregebied voordelig kan werken. Aangezien dat belangrijk is binnen onze samenleving, wordt steeds vaker gekozen voor een beugel voor volwassenen.

Een beugel voor volwassenen zet scheve tanden recht  

Een andere belangrijke reden waarom volwassenen alsnog voor een beugel of onzichtbare beugel of onzichtbare blokjes zoals de linguale beugel kiezen, is om lichamelijke klachten te voorkomen of weg te nemen. Volwassenen kunnen door verschillende redenen scheefstand van tanden hebben. Zo kunnen de tanden bijvoorbeeld altijd al scheef staan. Maar ze kunnen ook scheef gegroeid zijn na een orthodontische behandeling, wegens botverlies of door verkeerde slik- en spreekgewoontes. Daarnaast kunnen ze ook scheef geduwd zijn door de druk van de tanden op elkaar op de contactpunten of wegens een ongeval. Een beugel voor volwassenen is in deze gevallen wel interessant. Vaak wordt dan de afweging voor een doorzichtige beugel of onzichtbare blokjes zoals de linguale beugel gemaakt. Met de linguale beugel is het dus ook mogelijk om te kiezen voor blokjes aan de binnenzijde van de tanden. 

Een beugel voor volwassenen verhelpt lichamelijke klachten

Scheve tanden kunnen voor verschillende lichamelijke problemen zorgen. Denk hierbij aan ontstekingen van het tandvlees en tandbederf, kaakgewrichtsproblemen en overbelasting van het bot. Maar zelfs hoofdpijn en nekpijn kan soms een gevolg zijn van scheefstand van tanden.

Een beugel voor volwassenen zet tanden mooi recht en kan veel orthodontische problemen oplossen. Met behulp van een beugel kunnen dus verschillende tandproblemen verholpen worden. Kaakproblemen kunnen bij kinderen ook nog vaak gecorrigeerd worden met een beugel tijdens de kaakgroei, maar bij volwassenen is dat niet meer mogelijk. Bij hen is dan vaak een kaakoperatie noodzakelijk.

Met behulp van orthodontie kunnen diverse tandproblemen opgelost worden. Dankzij het dragen van een beugel wordt zelfs het trekken van tanden en het dragen van een kunstgebit op latere leeftijd gereduceerd. Een beugel voor volwassenen kan dus om meerdere overwegingen gekozen worden. Zo zijn er meerdere redenen om te kiezen voor onze therapeutische orthodontische behandelingen. 

Fleur Admiraal is gekend als professioneel orthodontist in Gent. Je kan er terecht voor een beugel voor volwassenen, zoals een doorzichtige beugel of een linguale beugel. Maar uiteraard ook voor een doorsnee blokjesbeugel. Om een beugel te plaatsen ben je er aan het juiste adres. Ongeacht of je nu kiest voor een gewone blokjesbeugel, een linguale beugel of een doorzichtige beugel. Ook kan je bij ons terecht voor al je vragen zoals wat de kosten zijn van een beugel

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures