Een orthodontist in Gent voor een professionele behandeling

Lachen maakt gelukkig. Daarom is het van belang dat men vol zelfvertrouwen kan lachen. Mooie rechte tanden kunnen hier bij helpen. Hiervoor kan men terecht bij een orthodontist in Gent. Dikwijls heeft de orthodontist een wachtlijst. Dat kan je navragen door de orthodontist te contacteren.

De studies van een orthodontist in Gent  

Een orthodontist, bijvoorbeeld in Gent, heeft zich na de tandartsstudies verder gespecialiseerd met een 4 jaar durende universitaire opleiding in de orthodontie. Hij of zij is gespecialiseerd in het optimaliseren van de stand van de tanden en de kaken door middel van beugels.

Het verschil tussen een tandarts en een orthodontist in Gent

Wettelijk gezien mogen tandartsen ook orthodontische behandelingen uitvoeren en dus ook beugels plaatsen. Zij hebben echter niet deze verdere opleiding gevolgd als een orthodontist, waardoor ze niet in die mate gespecialiseerd zijn en ze eerder eenvoudige tandcorrecties verrichten.

De registratie van een orthodontist in Gent

Een orthodontist, bijvoorbeeld in Gent, is geregistreerd bij de Belgische Beroepsvereniging van Nederlandstalige Orthodontisten, kortweg de BBNO. Zo wordt verzekerd dat de orthodontist weldegelijk een vierjarige specialistenopleiding heeft gevolgd tot orthodontist. Daarnaast verzekert de organisatie dat deze orthodontisten verplicht nascholing volgen en regelmatig aan een controlebezoek onderworpen worden.

De specialisatie van een orthodontist in Gent

Soms kan men ervoor kiezen om een orthodontische behandeling te laten uitvoeren bij een tandarts omdat de patiënt bijvoorbeeld al jaren vertrouwd is met de arts. Maar meestal wordt gekozen voor een orthodontist, bijvoorbeeld in Gent, voor de specialisatie en ervaring die deze kan voorleggen.

Een goede opvolging met een orthodontist in Gent

Tijdens een orthodontische behandeling dienen de afspraken met regelmaat te worden nagekomen om de voortgang goed te bewaken en op te volgen. Tijdens een controle afspraak wordt bekeken of de beugel nog intact is en of de verplaatsing van de tanden verloopt zoals gewenst, om vervolgens bij te stellen waar nodig. Om een goed resultaat te bevorderen en een mooi gebit te verkrijgen, kan het nodig zijn dat de orthodontist de behandeling gaat uitbreiden met het trekken van bepaalde tanden, of het uitvoeren van kaakcorrecties. Dergelijke operaties worden steeds voorafgaand besproken met de patiënt.

Een behandeling bij een orthodontist in Gent

Een orthodontische behandeling met een beugel bedraagt gemiddeld 1,5 tot 2 jaar. Een orthodontische behandeling met een beugel vraagt gemiddeld wat meer tijd bij een volwassene dan bij een kind. De afwijkingen en correcties bij volwassenen zijn namelijk vaak ingewikkelder en vragen hierdoor meer tijd. De orthodontist zal hier rekening mee houden wanneer hij een voorstel maakt.

Het budget voor een behandeling bij een orthodontist in Gent

De kosten van een orthodontische behandeling worden bepaald door de gekozen beugel en behandeling. De gemiddelde kosten van een blokjesbeugel bedragen tussen de 2500 en de 3000 euro. Voor een linguale beugel wordt hier gemiddeld tussen de 3000 en 5000 euro extra bijgeteld. De kosten van een doorzichtige beugel bedragen dan weer gemiddeld tussen de 3000-5000 euro.

Fleur Admiraal is gekend als professioneel orthodontist in Gent. Je kan er terecht om een beugel te plaatsen. Ze is gespecialiseerd in het plaatsen van een beugel voor volwassenen, zoals een doorzichtige beugel of een linguale beugel. Voor al je vragen over zowel een doorzichtige beugel als een linguale beugel kan je bij Fleur Admiraal terecht. Maar uiteraard ben je er voor een klassieke doorsnee blokjesbeugel ook aan het goede adres. De blokjesbeugel blijft nog steeds de meest populaire. Aarzel niet om ons te contacteren met al je vragen zoals wat zijn de kosten van een beugel. Wij helpen je graag verder. Ook met tips rond tandverzorging en mondverzorging tijdens je behandeling. 

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures