Een linguale beugel om diverse redenen populair bij volwassenen

Een linguale beugel vormt vaak een goede oplossing voor diverse orthodontische behandelingen bij volwassenen. Het is een onzichtbare blokjesbeugel die heel fijne correcties mogelijk maakt. Gespecialiseerd en gecertificeerd orthodontist Fleur Admiraal helpt je hier graag mee verder.

Linguale beugel biedt diverse voordelen

Bij de linguale beugel wordt de blokjesbeugel achter de tanden geplaatst waardoor die onzichtbaar is. Blokjes aan de binnenzijde van je tanden bestaan dus echt. Met een linguale beugel verloopt praten heel natuurlijk na een korte aanpassingsperiode. Doordat het nog steeds gaat om blokjesbeugel kunnen de tanden heel specifiek verplaatst worden om zo een perfect resultaat te behalen. Ook kan gekozen worden voor uiterst dunne blokjes, waardoor heel precies gewerkt kan worden en de hinder bij spreken verder geminimaliseerd kan worden. Gezien de techniek heel wat preciziewerk vraagt, wordt deze uitgevoerd door een gespecialiseerd en gecertificeerd orthodontist. Zo ben je zeker van een goed resultaat.

Een linguale beugel maakt verschillende correcties mogelijk

Met een linguale beugel zijn alle tandcorrecties mogelijk die ook met een gewone blokjesbeugel mogelijk zijn. De mogelijk te behandelen tandcorrecties zijn dus heel uitgebreid. Doordat de blokjes en de draad volledig op maat gemaakt worden, kunnen ook heel kleine tandcorrecties minutieus worden uitgevoerd. Om te weten of een behandeling met linguale beugel ook iets voor jou is, kan je best een afspraak maken met een erkend orthodontist, maar de mogelijkheden zijn breed. Zowel wanneer de tanden scheef staan, te veel naar voor staan of juist te veel naar achter staan, is een behandeling met een blokjesbeugel of linguale beugel mogelijk. Ook wanneer de ruimte in de mond beperkt is of kiezen niet goed op elkaar passen. Afhankelijk van het te behalen resultaat zal een ander soort beugel gekozen worden.

Kiezen voor een linguale beugel in Gent

Op zoek naar een erkend orthodontist in regio Gent in Oost-Vlaanderen voor het plaatsen van een onzichtbare linguale beugel? Reken dan gerust op de professionele aanpak, de behaalde certificaten en het vakkundige advies van orthodontist Fleur Admiraal. Met haar universitaire tandartsstudies en voortgezette universitaire studies in de orthodontie ben je er gegarandeerd in goede handen, ook voor tandcorrecties die gespecialiseerde aandacht vragen. Je kan er rekenen op een professionele orthodontische behandeling met goede opvolging. Maak alvast gerust een eerste kennismakende afspraak waarop wij je vragen graag beantwoorden.

Wat kan een linguale beugel kosten?

Een linguale beugel vraagt om een specifieke complexe orthodontische techniek. Gecombieerd met doorgedreven maatwerk, een intensieve behandelingsduur en kwalitatieve maar dure materialen kan de linguale beugel duurder uitkomen dan een gewone blokjesbeugel. De kosten van de linguale beugel zijn afhankelijk van de specifieke wensen van de patiënt en dienen per behandeling bekeken te worden. Neem gerust contact met ons op wanneer je meer info wenst over wat de kosten zijn van een beugel

Erkend orthodontist in Gent, Fleur Admiraal, helpt je graag verder bij je keuze aan de juiste beugel voor volwassenen, zoals een doorzichtige beugel of een linguale beugel. Maar uiteraard kan je er ook terecht voor een doorsnee blokjesbeugel. Reken op haar expertise en ervaring voor een succesvolle behandeling. 

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures