De linguale beugel overtuigt met 10 voordelen

Onzichtbare beugel of binnenbeugel zijn synoniemen van de linguale beugel, een blokjesbeugel die achter de tanden geplaatst wordt in plaats van ervoor. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat linguale blokjes diverse voordelen bieden in vergelijking met de klassieke blokjes. Wij geven je alvast een overzicht van de belangrijkste punten hierbij.  

 

  1. Het eerste meest voor de hand liggende voordeel is uiteraard dat het onzichtbaar is. Niemand spreekt je dus aan met de vraag " Hoelang nog?".  En je hebt ook geen last van vervelende zichtbare etensrestjes tussen de blokjes.
  2. Het plaatsen van de onzichtbare beugel is de meest up-to-date techniek van het moment. Uiterst nauwkeurige verplaatsing en positionering van de tandwortels wordt gegarandeerd dankzij deze techniek met hoogwaardige precisie.
  3. Een linguale beugel staat voor maatwerk en geen confectie. Dit dankzij een 3D-planning en perfecte uitgemeten draden door een robot.
  4. De linguale beugel maakt gebruik van individueel gemaakte draden met de meest bij jou passende inclinatie van tand-as.
  5. De blokjes worden op maat gemaakt en passen zo perfect op jouw tanden. Zo is er ook geen overtollige lijm, wat de kans op gaatjes 10x kleiner maakt dan bij blokjes aan de buitenzijde. Alsook tot 10x minder ontkalkingen.
  6. Bij openen of sluiten van spleetjes, kunnen de open ruimtes mooi gecamoufleerd worden door composiet schildjes.
  7. Enkel gebruik van hoogwaardige metalen, zo is geen enkele allergische reactie bekend.
  8. Een onzichtbare beugel aan de achterzijde van de tanden zorgt voor betere hechting aan de tanden en minder materiaalverlies tijdens het eten bijvoorbeeld.
  9. Er is minder tot geen teruggetrokken tandvlees van de snijtanden na de behandeling.
  10. Het dragen van een linguale beugel blijkt minder pijnlijk dan bij de klassieke blokjesbeugel. Je tong zal er wel even moeten aan wennen dat er aan de achterzijde van de tanden blokjes gekleefd zijn. Je tong en keel zullen hier de eerste weken dus wel hinder van ondervinden. Maar eens er 'eelt' is gevormd, zal je de blokjes nauwelijks meer opmerken. Alle soorten blokjes vragen nu éénmaal gewenning, maar één ding is zeker, iedereen is achteraf tevreden met het verloop en het resultaat.

Ook overtuigd van de vele voordelen van een linguale beugel? Reken dan op Orthodontist Fleur Admiraal, zij is gespecialiseerd in linguale beugel apparatuur en heeft ruime ervaring met het toepassen van deze vooruitstrevende techniek.

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures