Een linguale beugel voor een onzichtbare behandeling en perfect resultaat

Een linguale beugel wordt ook wel een binnenbeugel genoemd. Deze blokjesbeugel wordt achter de tanden geplaatst zodat die onzichtbaar is. De blokjes worden op maat gemaakt zodat ze mooi passen op de tanden, en ook de draad wordt op maat gemaakt. Een linguale beugel biedt diverse voordelen. Wij lijsten er alvast enkele op.

Een linguale beugel is onzichtbaar   

Volwassenen kiezen steeds vaker voor orthodontie. Met onze therapeutische orthodontische behandelingen kan ook op latere leeftijd gewerkt worden aan een goede functionele beet. Hierbij kiezen volwassenen meestal bij voorkeur voor een oplossing met een onzichtbare beugel. Een linguale beugel of binnenbeugel kent hierdoor heel wat populariteit. Hierbij wordt een blokjesbeugel aan de binnenkant van de tanden geplaatst waardoor deze volledig onzichtbaar is. Het bestaat dus, blokjes aan de binnenzijde van de tanden. 

Eten en praten wordt met een linguale beugel ook niet belemmerd. Doordat de linguale beugel aan de binnenkant geplaatst wordt, wordt de mond aan de binnenkant een beetje kleiner en kan er in het begin toch soms hinder ondervonden worden bij het spreken. Maar na een korte aanpassingsperiode wordt praten met een linguale beugel heel normaal. En doordat de binnenbeugel onzichtbaar is voor de omgeving, zijn eetresten die tussen de beugel zouden geraken ook niet zichtbaar. Het onderhoud kan wel wat inspanningen vragen om alle etensresten steeds goed te verwijderen. Daarnaast is het echter wel wetenschappelijk bewezen dat bij blokjes aan de achterzijde van de tanden het risico op eventuele ontkalkingen of gaatjes met een factor 10 verminderd ten opzichte van blokjes aan de buitenzijde.

Een linguale beugel zet tanden kwalitatief op hun plaats

De blokjes van een linguale beugel, ook wel onzichtbare beugel of onzichtbare blokjes genoemd, zorgen ervoor dat specifieke doelstellingen efficiënt gehaald kunnen worden. Dit omdat de blokjes en de draad steeds eenvoudig tussendoor bijgesteld kunnen worden.

De blokjes van een linguale beugel bestaan uit een hoogwaardige metaal legering waardoor een hoogwaardige kwaliteit wordt verzekerd en een nikkelallergie ook geen probleem vormt. Er is ook minder kans op witte vlekken op de tanden, en mochten die uitzonderlijk toch voorkomen bevinden die zich aan de binnenkant van het gebit.

Een linguale beugel maakt gebruik van kwalitatieve blokjes

Voor een linguale beugel worden verschillende soorten kwalitatieve blokjes gebruikt. Zo kan er met Ormco ‘generation 7’ blokjes gewerkt worden, die frefab standaard formaat blokjes zijn. Omdat men deze blokjes soms te dik vindt, kan er ook gekozen worden voor dunnere blokjes. Hoe dunner de blokjes hoe nauwkeuriger de tandverplaatsingen kunnen zijn en hoe minder hinder er kan ondervonden worden tijdens het spreken.

De dunne blokjes die gebruikt worden voor een linguale beugel worden in verschillende labo’s vervaardigd (bijvoorbeeld WIN/DW lingual systems van Professor Wiechmann, Harmony/American orthodontics en Incognito/3M). Deze blokjes zijn veel dunner, belemmeren de spraak minder en veroorzaken minder mondirritatie. Bovendien kan er nauwkeuriger mee gewerkt worden.

Een linguale beugel wordt geplaatst door een orthodontist

Bij het plaatsen en opvolgen van een behandeling met een linguale beugelof binnenbeugel hoort een ingewikkelde techniek. Hierdoor kan het linguale bracketsysteem enkel geplaatst en bijgesteld worden door een gecertificeerde orthodontist. Deze heeft zich gespecialiseerd met gerichte cursussen voor deze techniek. Als gecertificeerde WIN-orthodontist werkt Orthodontist Fleur Admiraal samen met www.lingualsystems.de voor het plaatsen van kwalitatieve linguale beugels. Met het WIN-apparaat als vaste beugel laat jij je glimlach zien en niet je beugel.

Er bestaat ook een eenvoudige linguale beugel of binnenbeugel waarmee slechts eenvoudige tandcorrecties kunnen uitgevoerd worden. Door gebruik van de hoogst moderne ingewikkelde techniek en het individuele maatwerk en intensievebehandelingsduur, is de linguale beugel soms duurder dan een gewone blokjesbeugel. De kosten worden individueel bekeken en zijn afhankelijk van de behoeftes van de patiënt.

Fleur Admiraal is gekend als professioneel orthodontist in Gent. Je kan er terecht voor een beugel voor volwassenen, zoals een doorzichtige beugel of een linguale beugel. Bij Fleur Admiraal ontdek je alle voordelen van zowel een doorzichtige beugel als een linguale beugel. Maar uiteraard ook voor een doorsnee blokjesbeugel. Ook voor vragen als wat zijn de kosten van een beugel, kan je steeds bij ons terecht. 

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures