Een beugel dragen

Hoe zit dat precies met die elastiekjes bij je blokjesbeugel?

Draag je een blokjesbeugel dan horen daar veelal ook elastiekjes bij. De elastiekjes worden vastgemaakt aan de haakjes van de slotjes en zorgen ervoor dat de tanden beter op elkaar gaan passen en de juiste beet bereikt kan worden. Daarom worden de elastiekjes steeds vastgemaakt aan zowel één of meerdere tanden uit de bovenste tandenrij, als aan één of meerdere tanden uit de onderste tandenrij zodat deze met elkaar verbonden zijn.

Om een goed resultaat te kunnen behalen, moeten de elastiekjes wel correct gedragen en tijdig vervangen worden. Heb je de elastiekjes bij je beugel te weinig gedragen, dan loopt je behandeling automatisch sterke vertraging op en moet je de blokjesbeugel dus langer dragen. De elastiekjes kan je enkel even uitdoen wanneer je gaat eten en daarna je tanden gaat poetsen. Omdat de elastiekje tijdens het dragen hun veerkracht gaan verliezen, zal je deze steeds tijdig moeten vervangen. Als je elastiekjes vroegtijdig op zouden zijn, dan kan je steeds nieuwe krijgen bij de orthodontist. De elastiekjes zijn verkrijgbaar in tal van leuke kleuren, zo kan jij het dragen van je blokjesbeugel alvast een beetje opfleuren.

Tijdens je consultatie wordt uitgelegd hoe je de beugelelastiekjes precies moet dragen. Ben je echter vergeten hoe het moest, neem dan snel contact met ons op zodat we je tijdig verder kunnen helpen. Ook een goede tip is het maken van een foto van hoe je elastiekjes zitten, zo heb je steeds een houvast nadien.

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures