Een blokjesbeugel voor een gericht resultaat

Met een blokjesbeugel kan en perfect resultaat behaald worden waarbij alle tanden apart rechtgezet worden. Het plaatsen van een blokjesbeugel vraagt tijd, opvolging en expertise. Daarom rekenen we op de professionele hulp van orthodontist Fleur Admiraal.

Een blokjesbeugel voor perfect rechte tanden

Met een blokjesbeugel kunnen verschillende problemen op gebied van tandenstand verholpen worden zoals wanneer de tanden te scheef, te veel naar voor of te veel naar achter staan. Ook als de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen of als er te weinig ruimte is in het gebit. De mogelijkheden om de tandenstand te verbeteren met een blokjesbeugel zijn ruim.

Een blokjesbeugel plaatsen bij een orthodontist   

Om een blokjesbeugel te plaatsen, maak je natuurlijk eerst een afspraak bij de orthodontist. Voor een correcte en gedetailleerde weergave van de tandenstand wordt bij orthodontist Fleur Admiraal eerst een 3D scan van de tanden gemaakt. Bij Fleur Admiraal zijn afdrukken aan de hand van papjes dus niet meer nodig gezien dit proces er volledig digitaal verloopt, wat ook veel aangenamer is voor de patiënt. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor het effectieve plaatsen van de blokjesbeugel. Het proces van het plaatsen van de blokjesbeugel kan wel even duren. Dit omdat elk blokje apart op je tanden gekleefd wordt, waarna deze met een ijzerdraadje met elkaar verbonden worden en er over elk blokje vervolgens een elastiekje komt om die ijzerdraad mooi vast op zijn plaats te houden. Door de aanhoudende druk die draad veroorzaakt, worden de tanden elke maand millimeter per millimeter verschoven naar de gewenste stand. Zo kan iedere tand heel specifiek verplaatst worden naar de gewenste plaats met een blokjesbeugel en kan een perfect resultaat bereikt worden.

Een blokjesbeugel vraagt om controle

Nadat de blokjesbeugel geplaatst werd, is een regelmatige controle noodzakelijk. Bij elke controle van de blokjesbeugel wordt de staat van de blokjesbeugel nagezien en onderhouden, alsook de tandenstand verder geëvalueerd. Vervolgens worden de elastiekjes vervangen, worden de draadjes soms vernieuwd en verder aangespannen en wordt de blokjesbeugel dus bijgesteld om verder te werken naar het gewenste resultaat. Na het plaatsen van de blokjesbeugel dien je daarom gemiddeld om de zes weken op controle te gaan bij de orthodontist.

Een blokjesbeugel naar keuze

Wanneer gekozen wordt voor het plaatsen van een blokjesbeugel, is er keuze uit blokjesbeugels met of zonder elastiekjes, en uit metalen blokjes of uit keramiek. Ook bestaan er blokjesbeugels met zelfligerende slotjes die dus met een clipsluiting werken waar de draad wordt in vastgeklikt. Aangezien elastiekjes dan overbodig zijn, hoeft de orthodontist minder vaak bij te stellen, oogt de blokjesbeugel neutraler en is die ook makkelijker te poetsen.

Bij Fleur Admiraal, orthodontist in Gent kan je steeds rekenen op een professionele aanpak en grote diversiteit aan orthodontische behandelingen. Ongeacht welke beugel je laat plaatsen, je mag er steeds op rekenen dat je in goede handen bent. Bij Fleur Admiraal kan je zowel terecht voor een blokjesbeugel als voor een beugel voor volwassenen, zoals een doorzichtige beugel of een linguale beugel

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures