Je beugel poetsen als een pro met deze handige tips

Ook als je een beugel draagt, is een zelfzekere stralende glimlach belangrijk. Daarom geven wij je graag enkele handige tips om je gebit met een beugel te poetsen. Want een optimale mondgezondheid gaat samen met een goede mondverzorging, ook als je een beugel draagt.

Onze tips om je gebit met beugel te poetsen

  • Je beugel poetsen

Als je beugel verwijderbare onderdelen heeft, zoals elastieken, haakjes, of andere accessoires, verwijder deze dan voorzichtig voordat je begint met poetsen. Heb je een losse beugel dan kan je deze makkelijk apart poetsen.

  • Goed spoelen

Spoel je mond en beugel grondig met water om losse etensresten te verwijderen.

  • Poetsen met een geschikte tandenborstel

Gebruik de juiste tandenborstel om je gebit te poetsen met een beugel. Kies hierbij voor een zachte tandenborstel met afgeronde haren om schade aan je beugel en tandvlees te voorkomen.

  • Poetsen met goede tandpasta

Kies ervoor je tanden en beugel te poetsen met tandpasta met fluoride. Breng een kleine hoeveelheid fluoride-tandpasta aan op je tandenborstel. Fluoride helpt bij het versterken van je tandglazuur, wat vooral belangrijk is wanneer je beugel draagt.

  • Poets grondig je tanden en beugel

Besteed extra aandacht aan hoeken, kieren en achterkanten bij het poetsen van je beugel en gebit. Beweeg de borstel zachtjes in cirkelvormige bewegingen om alle oppervlakken grondig te reinigen.

  • Flos ook even na

Nadat je je tanden en beugel gepoetst hebt, kan je best nog even flossen. Gebruik flosdraad of interdentale borstels om tussen de draden van je beugel te komen en de ruimtes tussen je tanden schoon te houden.

  • Opnieuw goed spoelen

Na het grondig poetsen van je beugel en gebit, is het terug tijd om te spoelen na het poetsen. Spoel je mond opnieuw grondig met water om eventuele achtergebleven tandpasta of deeltjes te verwijderen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen voor het poetsen van je beugel en een goede tandverzorging, kun je niet alleen genieten van een gezonde glimlach, maar kan je ook je algehele mondgezondheid op peil houden. Met een optimale tandverzorging en mondverzorging zorg jij ook voor een gezond gebit.

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures