Bacteriën in de mond zijn veelal de oorzaak van een slechte adem. Door tanden goed te poetsen kan je  voorkomen dat bacteriën zich in de mond en aan de tanden kunnen hechten. Een goede mondverzorging draagt bij aan een net gebit, een frisse adem en een mooie lach. Zo zorg je er met een goede mondverzorging ook voor dat je meteen goede eerste indruk maakt op je gesprekspartners.

Een eerste en een van de meest voorkomende mondproblemen door een slechte mondverzorging, is het ontstaan van tandplak. De bacteriën in de tandplaque tasten het tandglazuur aan en zorgen voor gaatjes of tandbederf. Daarnaast kan tandplak ook zorgen voor ontstoken tandvlees. Het is dus van belang om tandplak te voorkomen en tijdig te verwijderen.  Met een goede mondverzorging wordt schadelijke tandplaque vermeden en kunnen tandvleesontstekingen voorkomen worden. Zo wordt met een goede mondverzorging dus ook de kans op gaatjes kleiner.

Maar een goede mondverzorging kan ook bijdragen aan een betere algemene gezondheid. Doordat met een goede mondverzorging verschillende mondproblemen kunnen vermeden worden, draagt deze ook bij tot een betere algehele gezondheid. Zo kunnen mondproblemen pijn veroorzaken en dus ook invloed hebben op ons eetpatroon. Een slechte mondverzorging kan de oorzaak zijn van verschillende soorten mondproblemen die op zich dan ook weer andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Een goede mondverzorging is dus niet alleen essentieel voor het behoud van een mooi en goed gebit, maar ook voor de gezondheid in het algemeen.

Ook overtuigd? Maak dan vanaf nu ook een topprioriteit van jouw mondverzorging.

Dat een goede mondverzorging belangrijk is, daar ben je vast van overtuigd. Maar hoe pak je dit nu best aan? Concreet gaat een goede mondverzorging samen met een correcte tandverzorging. Bij een goede tandverzorging hoort regelmatig tandenpoetsen en flossen. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van interdentale borsteltjes om tussen de tanden te poetsen. Wanneer je een beugel draagt kan je kiezen voor uiterst buigzame exemplaren om toch zo efficiënt mogelijk te poetsen. Dat kan met een beugel soms wel een uitdaging vormen en een hele klus zijn. Daarom kan je ook kiezen voor een monddouche, om ook de moeilijkste plaatsjes proper te krijgen. Zo kan je met het apparaat een straal spuiten tussen je tanden en je tandvlees om zo tandplak en voedselresten efficiënt te verwijderen. Ook met een mondspoelmiddel kan je de bacteriën in je mond te lijf gaan. Met hun antibacteriële eigenschappen leveren ze zo een goede bijdrage aan je mondhygiëne. Daarnaast kan je gebruikmaken van een tongschraper om alle bacteriën van je tong weg te schrapen. Door dagelijks in te zetten op een goede mondverzorging kan je de beste resultaten bereiken. Draag jij ook zorg voor jouw mond?

Een goede mondverzorging is voor ieders gezondheid belangrijk. Maar als je een beugel draagt, is het des te belangrijker. Een andere naam voor een slechtriekende adem is halitose. Een slechtruikende adem is niet alleen ongezond, maar brengt ook nog andere nadelen met zich mee. Zo kan een slechte adem er ook voor zorgen dat men onzeker wordt wanneer andere mensen dichter in de buurt komen. Een slechtruikende adem wordt namelijk vooral door anderen waargenomen wanneer de patiënt gaat uitademen. Wanneer men met een slechte adem geconfronteerd wordt, wil men die uiteraard ook graag snel behandelen. Gelukkig kan een slechte adem aan de hand van een goede mondverzorging veelal vermeden worden. Wil je graag verder advies rond een goede mondverzorging bij het dragen van een beugel? Reken dan gerust op de professionele hulp van Fleur Admiraal. Tijdens je bezoek aan onze orthodontiepraktijk staan wij je graag bij met handige tips en goed advies voor het creëren en onderhouden van een goede mondverzorging.

De grootste oorzaak van een slechte adem is doorsnee het hebben van bacteriën in de mond. Die bacteriën zetten zich op de etensresten die in de mond te vinden zijn en zetten deze om in viesruikende gassen. Veel mensen hebben ’s morgens wel eens last van een minder frisse adem. Dit omdat je tijdens de slaap gedurende langere periode niet gedronken hebt, en als er dan etensresten in de mond zijn nagebleven, dan krijgen deze mondbacteriën gedurende langere periode tijd dus vrij spel.

Wanneer je aandacht besteedt aan het onderhouden van een goede mondverzorging zal dit veelal automatisch ook een goede adem met zich meebrengen. Het grondig poetsen van mond en tanden zal er dus voor zorgen dat de slechte adem snel verdwijnt. Door deze poetsbeurt af te werken met ook tandenstokers en flosdraad, kan je een optimaal resultaat verkrijgen. Vergeet hierbij zeker ook niet de tong te poesten en zo de achterblijvende bacteriën op de achterkant van de tong ook te verwijderen. En als je een beugel draagt, dien je uiteraard ook rond de beugel te poesten, alsook de beugel zelf te reinigen. Met deze optimale mondverzorging is een goede adem en een mooie glimlach verzekerd. 

We worden ons allen steeds meer bewust van het belang van een goede mondverzorging. Een goede dagelijkse mondverzorging helpt effectief bij het verkrijgen van een gezonde mond en tanden. Wanneer je hierop tekortschiet, kunnen bacteriën in de mond zorgen voor tandplak en een slechte adem. Wil je meer weten over hoe je kan zorgen voor een goede mondverzorging, neem dan zeker een kijkje naar onze veelgestelde vragen over mondverzorging. Een toegenomen mondhygiëne zorgt mede voor een gezonder gebit en zo zelfs voor een betere algehele gezondheid. Reden genoeg dus dat ook jij hier maar best voluit kan op inzetten.