• De borstel draait voor u: dus enkel juist positioneren op de tanden en tandvlees. 
  • U poetst langer. 
  • Uw tanden voelen gladder en frisser aan. 

POETSKRACHT = KOOPKRACHT; niets is een betere investering voor een gezond gebit als....uw tanden poetsen!! Het advies van een ervaren orthodontist

Wanneer je een beugel draagt is het van belang om regelmatig op controle te gaan. Door je strikt te houden aan het voorziene afsprakenregime kan je beugel steeds tijdig worden bijgesteld en wordt ook het verzorgen van de tandhygiëne nagekeken. Tijdens je bezoekjes aan de orthodontist wordt gecontroleerd of je de aangeleerde poetstechnieken en het advies voor een goede tandverzorging correct hebt opgevolgd. Zo kan tijdig worden bijgestuurd waar en wanneer nodig als je een beugel draagt. Orthodontist Fleur Admiraal geeft haar patiënten met plezier hier extra info over en staat hen bij met extra coaching rond dagelijkse tandverzorging en mondverzorging bij het dragen van een beugel.

Goed je tanden poetsen, is altijd van belang, maar nog net iets meer wanneer je een beugel draagt. Een eerste stap is het gebruik van goede tandpasta en poetsmateriaal. Kies daarom voor een kwalitatieve zachte tandenborstel. Maar bij het dragen van een beugel met ringetjes en draadjes, kan het ook aan te raden zijn om fijne interdentale borsteltjes te gebruiken. Met deze heel dunne borsteltjes kan je echt grondig poetsen, zowel tussen je tanden als blokjes. Daarnaast is een goede borsteltechniek van belang om verschillende tandproblemen te vermijden. Zo is het aangeraden om tijdens het poetsen van je tanden en beugel bij voorkeur cirkelvormige bewegingen te maken. Ook de frequentie speelt een rol. Het wordt aangeraden om tijdens het dragen van een beugel de tanden te poetsen na elke maaltijd. Om goed te kunnen poetsen bij het dragen van een beugel, kan je gebruikmaken van specifieke tandenborstels en flossers. Vergeet ook niet op tijd en stond je tandenhoudertje te desinfecteren. Dat kan met een desinfecteermiddel zoals een tandreinigingsmiddel om te laten weken en zuiveren. Wil je graag verder professioneel advies rond tandenpoetsen bij beugels? Stel je vragen gerust tijdens je consultatie aan orthodontist Fleur Admiraal. Met enkele handige bruikbare tips voor tandverzorging bij beugels helpen we je steeds met plezier verder met een goede tandverzorging en mondverzorging. Samen gaan we voor een stralende glimlach.

Een adem die slecht ruikt, wordt meestal door anderen waargenomen telkens wanneer je uitademt. Met een welriekende adem is iedereen dus gebaat, zowel jijzelf als je omgeving. De oorzaak van die slechte adem is meestal in de mond te vinden. Zo zorgen voedingsresten, tandplaque en bacteriën al snel voor een slechte geur. Pak daarom het probleem aan en vermijd genante situaties. Daarnaast kunnen deze factoren wanneer deze onbehandeld blijven ook voor tandproblemen zoals gaatjes gaan zorgen. Een goede tandverzorging en mondverzorging dragen bij tot een mooi gebit en een zorgeloze lach. Een goede dagelijkse mondverzorging en tandverzorging is dus onontbeerlijk. Draag dus zorg voor je tanden en mond en voorkom zo ook die vervelende slechte adem.