Hoe kan je best je beugel poetsen?

Wanneer je een beugel draagt, is het poetsen van je tanden en beugel extra belangrijk. Het poetsen van de beugel is belangrijk zodat er geen etensresten gaan rondzitten of tandplak aan gaat hechten. En hoe beter je zorgdraagt voor je tanden en beugel, hoe beter het resultaat. Hoe je best je tanden kan poetsen met een beugel, lees je na in onze FAQ. Maar we geven je ook graag enkele tips voor het poetsen van je beugel. Want wanneer je een beugel draagt, is het niet alleen belangrijk om de tanden goed te poetsen maar ook om de beugel grondig te reinigen.

Belangrijk is dat je frequent genoeg en grondig genoeg poetst, dus lang genoeg en vaak genoeg met minimaal twee maal dagelijks, bij voorkeur na elke maaltijd. Dit omdat bij het dragen van een beugel het meer van je zal vragen tijdens het poetsen om etensresten en tandplak te verwijderen. Deze kunnen namelijk makkelijk in de draadjes en haakjes blijven steken. Om dit goed aan te pakken, kiezen we voor een elektrische tandenborstel en kwalitatieve tandpasta. Belangrijk is om hierbij zorgvuldig langsheen de draadjes en haakjes te poetsen, bij voorkeur in cirkelvormige bewegingen van boven naar onder. Met een elektrische tandenborstel kan je namelijk veel efficiënter poetsen in cirkelvormige bewegingen en zal je een beter resultaat bereiken.

Het is de bedoeling dat je bij het poetsen alle kanten van zowel je tanden als je beugel behandelt. Om ook tussen de dunne draadjes en haakjes te kunnen poetsen, worden fijne interdentale borsteltjes gebruikt. Met deze kleine borsteltjes kunnen de blokjes ook apart gepoetst worden. Daarnaast kan je ook nog gebruikmaken van flosdraad en tandspoelmiddel.

Ook als je een losse beugel draagt, is het aan te raden deze te poetsen en kan tandspoelmiddel een handige hulp vormen. Want ook als je een losse beugel draagt, dient deze dagelijks schoongemaakt te worden met een zachte tandenborstel.

Met al deze poetstips kan jij vast van een mooi en fris gebit genieten, ook als je een beugel draagt. Heb je nog vragen rond het poetsen van je beugel? Bespreek het dan zeker tijdens je consult. Wij helpen je graag op weg met de leukste tips en de beste technieken. Zo word jij ook expert voor een goede tandverzorging en mondverzorging

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures