Een beugel dragen

Hoe kan je best je beugel poetsen?

Om dit goed aan te pakken, kiezen we voor een elektrische tandenborstel en kwalitatieve tandpasta. Belangrijk is om hierbij zorgvuldig langsheen de draadjes en haakjes te poetsen, bij voorkeur in cirkelvormige bewegingen van boven naar onder. Met een elektrische tandenborstel kan je namelijk veel efficiënter poetsen in cirkelvormige bewegingen en zal je een beter resultaat bereiken.

Het is de bedoeling dat je bij het poetsen alle kanten van zowel je tanden als je beugel behandelt. Om ook tussen de dunne draadjes en haakjes te kunnen poetsen, worden fijne interdentale borsteltjes gebruikt. Met deze kleine borsteltjes kunnen de blokjes ook apart gepoetst worden. Daarnaast kan je ook nog gebruikmaken van flosdraad en tandspoelmiddel. Als je ook elastiekjes moet dragen, dan doe je die eerst steeds uit alvorens te poetsen.

Ook als je een losse beugel draagt, is het aan te raden deze te poetsen en kan tandspoelmiddel een handige hulp vormen. Want ook als je een losse beugel draagt, dient deze dagelijks schoongemaakt te worden, bij voorkeur met een zachte tandenborstel.

Met al deze poetstips kan jij vast van een mooi en fris gebit genieten, ook als je een beugel draagt. Heb je nog vragen rond het poetsen van je beugel? Bespreek het dan zeker tijdens je consult. Wij helpen je graag op weg met de leukste tips en de beste technieken. Zo word jij ook expert voor een goede tandverzorging en mondverzorging

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures