Een doorzichtige beugel biedt diverse voordelen

Een doorzichtige beugel kan diverse voordelen bieden. We lijsten er alvast enkele op zoals de onzichtbaarheid, de levenskwaliteit, de flexibiliteit, de korte controle en het grote gemak.

Een doorzichtige beugel is onzichtbaar

Het grote voordeel van een doorzichtige beugel is dat het zo goed als onzichtbaar is voor de omgeving dat iemand een beugel draagt. Doordat steeds meer volwassenen ervoor kiezen om hun tanden recht te laten zetten maar graag een neutraal alternatief wensen, neemt de populariteit van de doorzichtige beugel steeds verder toe. Met een doorzichtige beugel van bijvoorbeeld Invisalign kunnen tanden op elke leeftijd nog gecorrigeerd worden zonder dat dit zichtbaar is voor de omgeving. De behandeling met een doorzichtige beugel is dus mogelijk zowel voor jongeren als volwassenen, maar wordt het meest toegepast bij volwassenen.

Een doorzichtige beugel voor een beter leven

Het hebben van mooie rechte tanden kan de levenskwaliteit sterk verbeteren. Scheefstand kan zorgen voor slijtage, kaakproblemen, tandbederf en loskomende tanden. Een doorzichtige beugel wordt op maat gemaakt en biedt een snelle en efficiënte behandeling bij lichte ingrepen.

Een doorzichtige beugel voor veel tandproblemen

Met een doorzichtige beugel kunnen verschillende orthodontische problemen verholpen worden waaronder crowding, diastemen of spleetjes, scheefstand van de middenlijn, kruisbeet en overbeet

Een doorzichtige beugel heeft flexibele toepasbaarheid

Met een doorzichtige beugel is het mogelijk om er voor te kiezen om enkel de boventanden of de ondertanden te behandelen, maar er wordt meest voor gekozen om beide tegelijk te behandelen. Bovendien blijft de prijs gelijk.

Een doorzichtige beugel is uitneembaar

Het dragen van een vaste beugel kan meer onderhoud vragen om de tanden goed schoon te houden. Dit omdat er gemakkelijk etensresten aan de beugel kunnen kleven. Met een doorzichtige beugel zijn deze problemen niet van toepassing doordat die uitneembaar is. Dat zorgt ervoor dat de tanden eenvoudig te poetsen en te flossen blijven. Ondanks dat de doorzichtige beugel nauwelijks zichtbaar is, kan deze gedurende enkele uren ook uitgelaten worden voor een afspraak.

Een doorzichtige beugel vraagt beperkte controle

De controle afspraken met een doorzichtige beugel zijn minder frequent dan met een gewone beugel en het verloopt in 3D-simulatie.

Een doorzichtige beugel is een gemak

Al deze voordelen zorgen ervoor dat er weinig hinder ondervonden wordt van het dragen van een doorzichtige beugel in het dagelijkse leven. Zo is een doorzichtige beugel perfect als medische behandeling voor het creëren van een gezond gebit met een perfecte beet.

Bij Fleur Admiraal, orthodontist in Gent kan je steeds rekenen op een professionele aanpak en grote diversiteit aan orthodontische behandelingen voor volwassenen. Je bent er aan het juiste adres voor een beugel voor volwassenen, zoals een doorzichtige beugel. Ook is ze gespecialiseerd in het plaatsen van een linguale beugel, die ook wel een onzichtbare beugel genoemd wordt of onzichtbare blokjes. Ongeacht welke beugel je laat plaatsen, je mag er steeds rekenen dat je in goede handen bent. Ook geven we je graag antwoord op al je vragen zoals "wat zijn de kosten van een beugel?". 

Het team van orthodontist Admiraal versterken?

Heeft u zin om ons team te versterken? Raadpleeg dan onze jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk vacatures